Meny Stäng

Tvättstugor

Allmän information om tvättstugorna

Alla våra hus har varsin tvättstuga. I varje tvättstuga finns två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp, en kallmangel samt städredskap. Om någon maskin är ur funktion anmäler du detta till fastighetsskötaren så snart som möjligt.

Öppettider

  • Vardagar och lördagar 06.00 till 21.00 (21.30).
  • Söndagar och helgdagar 09.00 till 21.00.

Varje tvättpass är tre timmar långt. Torkskåpet och torktumlaren får du använda upp till 30 min efter avslutad tvättid. Observera att minderåriga inte får använda maskinerna eller vistas i tvättstugorna utan målsmans sällskap.

Så bokar du en tvättid

Du bokar en tvättid genom det elektroniska bokningssystemet. Du kan antingen boka på bokningstavlan utanför tvättstugan med din nyckelbricka eller inloggning eller på webben eller i en app för mobiltelefonen.

Tänk på att alltid ange ditt lägenhetsnummer med 3 siffror, tex 079 som namn vid inloggning. Och glöm inte att ändra ditt lösenord om du inte redan gjort det så att inte någon annan än du själv kan hantera dina bokningar.

Du får endast boka ett pass åt gången. För att komma in i tvättstugan, lägg din nyckelbricka på bokningstavlan så låses dörren upp. Har du inte börjat tvätta inom 20 min av ditt pass, kan någon annan ta över din tvättid. Du kan komma in 1 timme och 5 min efter din bokningstid för att hämta din tvätt från torkskåp och torktumlare.

Bokningstavlan:
Anvisning för bokningstavlan: Klicka här för att ladda ner.

Bokning på webben:
Anvisning för bokning på webben: Namn är ditt lägenhetsnr (1-198) och lösenordet har du fått på i samband med att du kvitterade ut dina nyckelbrickor. Klicka här för att ladda ner anvisning för webb-bokning.
Länk till tvättbokning på webben, klicka här.

Bokning i mobilapp:
Anvisning för bokning i appen för mobiltelefonen: Klicka här för att ladda ner.

Grovtvättstugan

Föreningen har också en grovtvättstuga där du kan tvätta mycket nedsmutsade textilier eller sådant som inte får plats i de andra tvättmaskinerna (ex sofföverdrag, mattor eller sängöverkast). För att minimera slitaget på maskinen får du inte använda den för ”vanlig” hushållstvätt (d v s kläder, lakan, handdukar och dylikt).

Ingången till grovtvättstugan är på baksidan av låghuset (mellan port 7 och 9). På dörren står det ”Grovtvättstuga”. Du kommer in med din vanliga nyckelbricka.

Öppettider och bokning

Grovtvättstugan är öppen alla dagar mellan kl 08.00 och 20.00.

Varje tvättpass är fyra timmar långt. Torkskåpet kan du använda upp till en timme efter avslutad tvättid.

Du bokar en tvättid på samma sätt som den vanliga tvättstugan. Välj ”Grovtvättstugan”. Man kan boka max en tid i månaden.

Vem städar i våra tvättstugor?

I vår förening är det vi boende som själva städar i våra tvättstugor. Därför är det viktigt att vi alla gör vårt bästa för att lämna tvättstugan i snyggt och prydligt skick när vi har tvättat färdigt. 

  • Torka av tvättmaskinerna ovanpå med en fuktig trasa. Torka också ur facken för tvätt- och sköljmedel, så att inga tvättmedelsrester ligger kvar.
  • Ställ upp luckan till trumman samt luckorna till tvätt- och sköljmedelsfacken. Får maskinen torka ur ordentligt bildas ingen dålig lukt och/eller mögel.
  • Borsta rent dammfiltret i torktumlaren.
  • Ställ tillbaka tvättkorgarna på sin plats.
  • Sopa och våttorka golven ordentligt.
  • Se till att alla fönster och dörrar är stängda och låsta.
  • Släck ljuset.

Vädring av mattor

Om du behöver vädra dina mattor finns det en piskställning på baksidan av Spelvägen 1. Det är inte tillåtet att skaka mattor från balkongen – gör det hellre utanför huset (och slipp potentiellt sura grannar).

sv_SESvenska