Menu Close

Våra lägenheter

Antal lägenheter

Vårt lägenhetsbestånd består av totalt 198 bostadsrättslägenheter. I höghusen finns totalt 100 stycken stora 2:or på 61,7 kvm samt 50 stycken mindre 2:or om vardera 47 kvm. Låghuset består av 48 stycken 4:or på 76 kvm.

Planskisser

Spelv. 1-5 Öppna för att ladda ner
Spelv. 7-21 Öppna för att ladda ner

Lägenhetsbeteckning

I vår förening använder vi oss av en intern lägenhetsbeteckning för att skilja lägenheterna åt. Du får mer än gärna ange denna beteckning (samt namn och kontaktuppgifter) när du är eller vill komma i kontakt med vicevärden, Castor, fastighetsskötaren eller styrelsen. Vilken beteckning din lägenhet har står på den skylt som sitter uppsatt ovanför din ytterdörr (ex A024).

Observera dock att föreningens lägenhetsbeteckning inte är densamma som ditt lägenhetsnummer i folkbokföringen (ex 1105). På informationstavlan i din port sitter det en lista där både lägenhetsbeteckningen och lägenhetsnumret för din lägenhet finns angivna. Kontrollera med Skatteverket att du folkbokför dig/är folkbokförd i rätt lägenhet för att undvika trassel med ex postgången och/eller eventuellt bedrägeriförsök.

Ansvarsfördelningen mellan föreningen och dig som medlem

Underhållsansvaret för föreningens fastighet och hus är delat mellan föreningen och bostadsrättshavarna (se § 28 i föreningens stadgar). Det är föreningens ansvar att hålla alla hus och lägenheter i gott skick, i den mån ansvaret inte vilar på dig som bostadsrättshavare. Anordningar för vatten, avlopp, värme, elektricitet och informationsöverföring som föreningen har försett alla lägenheter med är sådant som tillhör föreningens ansvar. Samma sak gäller vid brand- och vattenledningsskador, förutsatt att du inte anses vara vållande till skadan. Vi rekommenderar dig som ska renovera eller bygga om din lägenhet att läsa mer vad som är bra att tänka på Click here.

För att ytterligare förtydliga ansvarsfördelningen har föreningen satt ihop ett dokument där du kan läsa mer om hur föreningen har tolkat § 28. Dokumentet kan du ladda hem genom att klicka Click here.

en_GBEnglish (UK)